Onze historie
Als eerste private partij in de nieuw ontstane branche, ontwikkelde REASeuro in 1998 het huidige 5-fasenplan voor OOO-bodemonderzoek. Dit heeft de basis gevormd voor het CS-OOO (Certificatieschema Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten) welke door het Ministerie van SZW in 2007 bekrachtigd is in wetgeving.
Overheden en bedrijven kunnen bij REASeuro niet alleen terecht voor een brede scope aan advies en opleidingen, maar ook voor uitvoering middels het opsporen, neutraliseren en ruimen van niet-gesprongen explosieven.
REASeuro beschikt over specialisten met ruime EOD-ervaring en maakt gebruik van de meest geavanceerde detectie- en analysetechnieken, zowel onshore als offshore.
Zowel nationaal als internationaal ontzorgt REASeuro haar opdrachtgevers door het leveren van oplossingen in vooral veiligheid en kwaliteit. REASeuro draagt op internationaal niveau ook bij aan het zorgvuldig demonteren, neutraliseren en/of vernietigen van explosieven.
Het begon met een overtuiging
“Het begon vóór 1998 met mijn droom en overtuiging; alle vraagstukken rondom explosieven samen met alle betrokkenen, doelmatig, veilig en efficiënt aan te pakken. In mijn streven naar een integrale aanpak heb ik het NGE-bodemonderzoek als projectmanagementsysteem ontwikkeld, waarmee er een bijzondere behoefte in de markt werd ingevuld. Voor mij aanleiding om het eerste particuliere explosieven-opsporingsbedrijf van Nederland te starten: REASeuro.
“Inmiddels werken we met een team van 65 specialisten, daar ben ik trots op. Door onze kennis en ervaring bieden wij alle belanghebbenden de hoogst mogelijke veiligheidsgraad. Onze belangrijkste focus: onze opdrachtgevers ontzorgen.
“Iedere opdrachtgever en elke situatie is weer anders. Onze persoonlijke benadering past daar goed bij. De liefde voor het vak, het plezier in ons werk, betrokkenheid en enthousiasme maken ons tot een uiterst betrouwbare, objectieve, onafhankelijke en professionele adviseur, opleider, examinator en uitvoerder in het opsporen, ruimen en neutraliseren van explosieven.”
– Ad van Riel, oprichter en directeur REASeuro